Fredag 11-18 & Lördag 11-15.30

Mathantverk

Med hand och sinne som redskap

Betalningsalternativ

Kort, Swish eller Kontant

Mjölkprodukter från Annas kök

Läckert & Lokalt

I gårdens eget minimejeri förädlar vi vår egenproducerade mjölk till yoghurt, Eldost(R), gårdsost, smör, glass, karamelliserad mjölk och ostkaka. Självklart finns även vår egna Gårdsmjölk, som är pastöriserad men inte homogeniserad och som har kvar sin naturliga fett- och proteinhalt. Vår mjölk och yoghurt kan även hittas hos Bondens Nära på Hellmans, och Ändebols Gårdsbutik. 

Våra mjölkprodukter i gårdsbutiken

På vår gård är vi stolta över att producera ekologiska mjölkprodukter av hög kvalitet med traditionella metoder. Våra kor föds upp på egenodlat foder såsom bete, gräs och grovfoder . Betet består både av naturbetesmark och gräsvall. Vi köper inte in något kraftfoder. Detta genererar inte bara våra djurs välbefinnande och goda hälsa utan resulterar också i smakrika produkter som du kan njuta av.

Gårdsmjölk

Söt och god!

Med naturlig fetthalt så hög som uppemot 5,3%  behålls smakerna som varierar över året beroende på vad korna äter. 

Köp en fylld glasflaska i butiken och tag med den tillbaka nästa gång för påfyllning.

 

yoghurt hemlagad

Yoghurt

Vår yoghurt gillas inte av alla men älskas av många.

Naturlig fett- och proteinhalt, ohomogeniserad med hög arom och fyllighet.

Finns att köpa både som lösvikt i medhavd burk eller i volym 1,5 l och 2,5 dl.

Grädde, Smör

Vi separerar grädden från mjölken och kärnar smöret med traditionella metoder.  Detta gör att i kan upprätthålla en hög kvalitetsnivå med stor omsorg om detaljer som återfinns i smak och konsistens.

På Saerimner SM i Mathantverk 2023 vann vårt smör guldmedalj och Bäst i Klassen med 19,5 av 20 poäng

Begränsad tillgång

Ost

Vi tillverkar främst Eldost(R) som är en svensk variant av grill- och stekost. Den är mycket populär året om och har blivit belönad med silvermedalj i Svenskt Mathantverk år 2019. Vi gör också ett par andra typer av ost såsom salladsost, vitmögelost och gårdsost. Ostarna tillverkas för hand med traditionella tekniker. 

 

Om du letar efter en ost som inte bara är god utan också producerad på ett etiskt och hållbart sätt, behöver du inte leta längre än till vår gård. 

Glass

All vår glass tillverkas hantverksmässigt och är helt fri från konstgjorda konserveringsmedel och tillsatser.

Vi använder främst våra egna mejeriprodukter såsom grädde, yoghurt och karamelliserad mjölk men köper även in lokala bär och frukter för smaksättning. 

Vi fick Eldrimners guldmedalj 2019 för vår goda rabarberglass. Andra populära smaker är exempelvis jordgubbe, choklad och blåbär. 

Vi är mest stolta över vår Yoghurtglass ”Dulce de Leche” som genom ett gott mathantverk bildar en len och god glass gjord av två råvaror, nämligen mjölk och socker,  samt en gnutta salt och yoghurtkultur.